23.4.2025
Kide-säätiön valmentaja Saara Retulainen on voittanut EM-kultaa painonnoston työnnössä naisten 59-kiloisten sarjassa.
Saara toimii voimavalmentajana nuorten urheilijoiden Unelmista totta -tukihankkeessa, jossa päämääränä on nuorten kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen, toisen asteen tutkinnon hallittu suorittaminen ja kansainvälinen ura kilpaurheilussa.
Kide-säätiö toivottaa paljon onnea Saaralle upeasta suorituksesta!
Työpaikkailmoitus
10.4.2025
Kide-säätiö on toiminnallinen ihmisoikeussäätiö, jonka toiminnan tavoitteena on vahvistaa ihmisarvoisen elämän edellytyksiä ja ihmisen osallisuutta sekä edistää sosiaalieettistä vastuuta yhteiskunnassa.
Kide-säätiön Toivoa tulevaisuuteen -toiminnassa tarjotaan tukea, neuvontaa ja ohjausta täysi-ikäisille maahanmuuttajanuorille, joilla on jo tunnistettu radikalisoitumisen riski. Tarjoamme räätälöityä apua elämäntilanteiden selvittämiseksi, jotta usko omaan itseen ja järjestäytyneeseen yhteiskuntaan vahvistuisi. Tiimissämme työskentelee tällä hetkellä kolme sosiaaliohjaajaa ja hankepäällikkö. Lisäksi käytettävissä on konsultoiva psykiatri sekä ekstremismiasiantuntija.
Nyt etsimme tiimiimme laillistettua terveydenhuollon ammattilaista, ensisijaisesti sairaanhoitajaa tai terveydenhoitajaa, jolla on ymmärrystä kohderyhmästä ja ennen kaikkea osaamista mielenterveyden haasteista. Työntekijä tulee osaksi tiimiämme tukemaan ja auttamaan asiakkaita sekä tuomaan tiimiimme arvokasta terveydenhuollon osaamista asiakkaan psykososiaalisen tilanteen ja tarvittavan tuen arvioimiseksi. Toiminnassa on kehitetty myös psykiatrisen arvioinnin toimintamallia, jotta asiakkaamme osattaisiin ohjata luotettavasti soveltuvien palveluiden piiriin. Uusi työntekijä on keskeinen osa tätä toimintamallia ja pääsee kehittämään mallia edelleen. Kide-säätiö ei itse ole terveyspalvelujen tuottaja.
Toivomme työntekijältä kokemusta mielenterveystyöstä, kokemusta työskentelystä moniammatillisessa työyhteisössä, joustavaa asennetta muuttuvissa tilanteissa sekä kehittämismyönteisyyttä.
Plussaa on maahanmuuttajatyön ja kulttuurisensitiivisen työotteen osaaminen, palvelujärjestelmän tunteminen sekä kielitaito.
Työn tukena toimii konsultoiva psykiatri, jonka tukemana ratkomme asiakkaiden haasteita. Lisäksi tarjoamme laajan työterveyshuollon, säännöllisen työnohjauksen ja tiimin tuen.
Kide-säätiö on järjestäytynyt työnantaja. Palkkaus määräytyy työntekijän kokemuksen ja pätevyyden perusteella ja siitä voidaan neuvotella.
Lisätietoja:
Inka Karekallas
inka.karekallas@kidesaatio.fi, 050 554 5220
www.kidesaatio.fi
Uutinen: Kide-säätiö ja Suomen Karateliitto yhteistyöhön
14.2.2025
Kide-säätiö ja Suomen Karateliitto aloittavat yhteistyön. Tavoitteena on avata hienoa kamppailulajia lapsille, joiden harrastamisen tiellä on esteitä ja koettuja pettymyksiä.
Lapsia harjoituksissa Kide-säätiön tatamilla Kontulassa
Kide-säätiö yhdistelee ihmisoikeustyötä ja urheilua. Siksi ihmisoikeussäätiössä toimii erikoinen urheilija- ja valmentajayhteisö. Siihen kuuluu yli 50 urheilijaa ja kymmenkunta valmentajaa. Suurin osa urheilijoista on karatea harrastavia ala- ja yläkoululaisia. Lisäksi joukkoon kuuluu myös kansainväliselle huipulle tähtääviä lukioikäisiä koripalloilijoita. Valmentajat ovat lajiensa tunnettuja osaajia. Viisi heistä kilpailee kansainvälisellä tasolla; neljä karatessa ja yksi painonnostossa.
Miten karatesta tuli osa ihmisoikeustyötä? Syynä on surullinen havainto. Osa lapsista jää oireilunsa vuoksi armotta sivuun harrastusyhteisöistä. Se on väärin, sillä jokaisella lapsella on oltava mahdollisuus harrastukseen, jossa hän kunnioitettuna ryhmän jäsenenä saa kehittyä ja nauttia vaikkapa urheilun riemusta.
Siksi ovet avattiin tatamille, jonne kutsuttiin integroidusti ns. nepsylapsia, traumoja kokeneiden perheiden lapsia ja tavanomaisia karaten harrastajia. Karate valittiin lajiksi yhteistyössä nepsylapsia hoitavien asiantuntijoiden kanssa. Arvioitiin, että karate olemuksensa, fyysisten vaatimustensa, neurologisesti stimuloivan luonteensa, salietikettinsä ja tasa-arvoisen karateyhteisönsä vuoksi sopii parhaiten vaativaan kokeiluun. Onneksi laji oli Kide-säätiölle tuttu, sillä hallituksessa oli lajia tuntevia jäseniä, kuten tunnettu karateka Emma Aronen (nyk. Guillaume).
Aloitimme yhteistyössä Tapanilan Erän kanssa vuonna 2017. Kokeilun perusteella Kide-säätiön eettinen johtopäätös oli, että toiminta on vakiinnutettava, sitä on laajennettava, ja ymmärrystä lasten oireilun vaikutuksista harrastukseen on syvennettävä. Niinpä Kide-säätiö hankki oman salin ja kunnon tatamin Helsingin Kontulaan. Asiantuntijoiden kanssa laadittiin hankesuunnitelma ja koottiin valmentajatiimi, joka ryhtyi luomaan uniikkia valmennusfilosofiaa. Siinä tinkimätön urheiluvalmennus, pedagogiikka ja yhteisöllisyys toteutuvat tiiviissä suhteessa hoidon ja perheiden tuen kanssa.
Näin syntyi ainutlaatuinen toimintamalli, joka tarkan arvioinnin jälkeen todettiin yhteiskunnallisesti niin arvokkaaksi, että se on vuodesta 2020 lähtien saanut valtionavustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Tuoreen linjauksen mukaan rahoitus jatkuu. Uusi rahoituspäätös on seurausta erinomaisista tuloksista, joita sekä neuropsykiatrian asiantuntijat että lasten huoltajat pitävät tehdyn selvityksen mukaan hämmentävänä läpimurtona. Asiantuntijoiden mukaan olisi yhteiskunnallinen ja inhimillinen voitto, jos erityislasten karatemahdollisuuksia voitaisiin Suomessa laajentaa.
Tästä syystä Kide-säätiö ja Suomen Karateliitto aloittavat yhteistyön. Kide-säätiö on sosiaali- ja terveydenhuollon toimija, jonka antama tuki lapsille ja perheille on laaja-alaista ja ammatillista. On selvää, että mallia ei sellaisenaan voi eikä tarvitse toteuttaa urheiluseuroissa. Sen sijaan Kide-säätiö voi toimia osaamiskeskuksena, joka voi tukea liittoa ja seuroja kevennettyjen paikallisten toimintatapojen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Jo nyt joillakin seuroilla on hienoja malleja, mutta yhteistyöllä lajia saadaan entistä laajemmin avautumaan myös nepsylapsille.
Kide-säätiön säännöllisissä viikkotreeneissä ja kesäleireillä on käynyt yhteensä n. sata lasta. Heidän nuoret valmentajansa ovat kahden päävalmentajan johdolla tehneet historiallista työtä luodessaan valmennusmallin, joka toivottaa tervetulleeksi karateyhteisöön heidätkin, jotka oireilunsa tai koettujen traumojen vaikutusten vuoksi eivät ole pystyneet osallistumaan muihin harrastuksiin.
Jenna (vas) ja Noora (oik) Sonjan luona Kairossa huippuvalmentajien johtamien harjoitusten jälkeen
Ytimessä on korkeatasoinen karatevalmennus. Jokaisella Kide-säätiön karatevalmentajalla on pitkä kokemus harjoittelusta ja kilpailemisesta seuroissa. Ensimmäisen päävalmentajan Sonja Voutilaisen henkilökohtainen panos on ollut koko toimintamallille ratkaiseva. Sonja kuuluu Suomen kumitemaajoukkueeseen ja harjoittelee parhaillaan Egyptissä maailman ykkösmaan valmentajien johdolla.
Sonjan työparina, toisena päävalmentajana ja tärkeänä valmennuksen kehittäjänä on vuosien ajan toiminut karateyhteisön hyvin tuntema kilpakataaja Noora Marttila. Sonjan sijaisena päävalmentajana toimii tunnettu kilpakataaja Jenna Kylmänen. Muita valmentajia ovat kumiten nuorten arvokisaedustaja Sonya Saadaoui sekä kilpailu-uransa jo lopettaneet Pinja Piironen ja Sanja Pesonen. Tatamin ulkopuolella toimintaa koordinoi ja pedagogisesta asiantuntemuksesta vastaa Katja Nikupaavo. Näillä ennakkoluulottomilla naisilla on tarvittaessa käytettävissään korkeatasoista lääketieteellistä ja muuta asiantuntemusta.
Karateyhteisö voi olla ylpeä siitä, että sen piiristä nousee urheilijoita, jotka pystyvät omaa lajiaan soveltamalla luomaan merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia. Suomen Karateliiton ja Kide-säätiön yhteistyössä onkin kyse siitä, että lajiyhteisön omien jäsenten ainutlaatuisen kehittämistyön tuloksilla voidaan tukea seuroja toivottamaan tervetulleeksi uusia ryhmiä lajin harrastajiksi.
Kide-säätiö ja sen päävalmentajat jakavat avoimesti osaamistaan karateseuroille. Nyt käytettävissä olevilla voimavaroilla se voi tarkoittaa maksutonta koulutusta ja suunnittelumateriaalia, maksuttomia asiantuntijakonsultaatioita erityislasten valmennukseen ja kohtaamiseen liittyen, päävalmentajien seuravierailuja sekä Kide-säätiön tukea paikallisissa yhteistyö- ja rahoitusneuvotteluissa esimerkiksi hyvinvointialueiden kanssa. Kide-säätiö on käynnistänyt valtionavustusta täydentävän varainhankinnan, joka onnistuessaan lisää mahdollisuuksia seurojen tukemiseen tärkeän asian edistämiseksi.
Uutinen: Unelmista totta
7.1.2025
Kide-säätiö on Tulka Oy:n ja suomalainen koripalloyhteisön tuella luonut ihmisoikeustyölle uuden mallin. Malli kumpuaa Kide-säätiön tavasta yhdistellä yllättäviä asioita toisiinsa. Yksi yhdistelmä on urheilun ja ihmisoikeustyön liitto. Se on synnyttänyt ihmisoikeussäätiön sisään erikoisen urheilija- ja valmentajayhteisön. Tähän asti se on ollut karateyhteisö, mutta nyt se on laajentunut.
Kannustamme erilaisiin etnisiin ryhmiin kuuluvia tyttöjä unelmoimaan rohkeasti. Mutta ei vain unelmoimaan, vaan myös toteuttamaan. Kohtaamme työssämme tyttöjä ja nuoria naisia, joiden unelmien tiellä on esteitä. Erityisen korkeita esteet ovat tytöille, joiden unelmana on kansainvälinen ura urheilussa. Se, mikä pojille on jo pitkään ollut mahdollista, on tytöille usein saavuttamatonta. Esteet näkyvät jopa koripallossa, joka kuitenkin on monikulttuurisuuden uranuurtaja Suomessa.
Uudessa mallissa autamme tyttöjä murtautumaan esteiden läpi. Siksi olemme käynnistäneet tukiohjelman, jonka päämääränä on nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen, toisen asteen tutkinnon hallittu suorittaminen ja kansainvälinen ura kilpaurheilussa.
Tuemme nuoria sosiaalisesti, psyykkisesti ja taloudellisesti. Laadimme tukisuunnitelman urheilijan ja hänen perheensä kanssa yhdessä. Asetamme nuoren tueksi mentorin, mahdollistamme osallistumisen valmennukseen ja leirityksiin, tuemme varustehankinnoissa, tuemme uskontoon ja kulttuuriin liittyvissä asioissa, järjestämme asiantuntija-apua sekä tuemme kaikessa nuoren näkemysten esiintuloa hänen omaa elämäänsä ja tulevaisuuttaan koskevissa kysymyksissä.
Ohjelmaa on kehitelty ja kokeiltu noin vuoden ajan. Tärkeintä kehittämistukea olemme saaneet koripallon avarakatseiselta tulenkantajalta Henrik Dettmannilta, jonka ajattelussa holistinen ihmiskäsitys ja tavoitteellinen urheilu yhdistyvät. Ohjelman uranuurtajaksi ja ensimmäiseksi urheilijaksi valitsimme nuoren koripalloilijan, jonka lupaavan urheilu-uran jatkuminen varmistettiin lukion rinnalla. Opinnot ovat edenneet hyvin ja samalla urheilija pystyi murtautumaan ikäluokkansa maajoukkueeseen ja edusti Suomea Euroopan mestaruuskisoissa.
Nuoren urheilijan iloisen kehittymistarinan rinnalla myös itse kokeilu on ollut menestys. Siksi laajennamme toimintaa. Ohjelmaa ei kuitenkaan olisi ilman yhteiskuntavastuuseen ja monikulttuurisuuteen sitoutunutta yritystä, jonka rahoituksella tukiohjelma on käynnistetty.
Tämä yritys on Suomen suurin etätulkkauspalvelujen tuottaja Tulka Oy, jonka kanssa Kide-säätiö on jo vuosia tehnyt yhteistyötä ja kehitellyt uusia palveluinnovaatioita. Tulka Oy:n ennakkoluuloton asenne ihmisoikeustyöhön synnytti samalla uuden eettisen tavan auttaa herkässä yhteiskunnallisessa asemassa olevia alaikäisiä urheilijoita ja heidän perheitään. Tavanomaisen urheilijasponsoroinnin sijasta Tulka Oy osoittikin tukensa Kide-säätiön ohjelmalle luottaen siihen, että ihmisoikeustyön ja valmennuksen asiantuntijat kohdistavat tuen vaikuttavasti ja eettisesti vastuullisesti. Tulka Oy:n kanssa kehitetystä rahoitusmallista tulikin esikuva toiminnan laajentamiselle.
Ohjelman urheilijat voivat edetä urheilun kansainväliselle huipulle. Omia etnisiä juuriaan arvostavat menestyvät urheilijat ovat innoittajia ja esikuvia tytöille, jotka haluavat suomalaisen yhteiskunnan arvostettuina jäseninä toteuttaa unelmiaan sopusoinnussa omien perheidensä kulttuuristen ja uskonnollisten arvojen kanssa.
Kide-säätiö kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan vuodesta 2024!
Toimistomme ovet auki viimeistä päivää tänä vuonna torstaina 19.12.2024, ja toimintamme palautuu normaaliin tiistaina 7.1.2024 lähtien.
Vuoden 2025 ensimmäinen walk-in-päivä on keskiviikkona 8.1.2025, jolloin paikalle voi tulla ilman ajanvarausta kello 9 - 15 välillä.
Toimistomme ollessa kiinni, kiireellisissä asioissa meidät tavoittaa arkipäivisin puhelimitse.
Gabriela +358 505512210 (suomi, englanti)
Wael +358 505753152 (arabia, englanti, suomi)
Inka +358 505545220 (suomi, englanti)
Kide Foundation expresses gratitude to its clients and partners for the year 2024!
Our office will be open for the last day this year on Thursday 19.12.2024, and we will return to business as usual on Tuesday 7.1.2024. The first walk-in day of 2025 will be on Wednesday 8 January 2025, when you can come without an appointment between 9am and 3pm.
When our office is closed, we can be reached by phone on weekdays for urgent matters.
Gabriela +358 505512210 (Finnish, English)
Wael +358 505753152 (Arabic, English, Finnish)
Inka +358 505545220 (Finnish, English)
Multilingual Family Day is open for everybody!
The Family Day will feature the joy of movement, various workshops and crafts in the themes of friendship and autumn.
No Finnish language skills are required! The staff speaks Finnish, English and Arabic. There will also be peer counsellors in Somali and Dari.
We will also provide a warm lunch and snacks for all participants
Sign up here!
Kide-säätiöllä tapahtuu 9.11.2024!
Järjestämme yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ryn ja K-Market Kivikon kanssa kaikille avoimen perhepäivän lauantaina 9.11.2024 klo 10:00-16:00, os. Kontulankaari 24, Helsinki.
Perhepäivässä on tarjolla liikkumisen iloa, erilaisia työpajoja sekä askartelua ystävyyden ja syksyn teemoissa. Katso koko ohjelma Yhteiset Lapsemme ry:n sivuilta:
Monikielisen perhepäivän ohjelma 9.11.2024
The Program of Multilingual Family Day 9.11.2024
The Program of Multilingual Family Day 9.11.2024 Arabic
Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi suomen kielen taitoa! Työntekijät puhuvat suomea, englantia ja arabiaa. Lisäksi mukana on somalin- ja darinkielisiä vertaisohjaajia.
Tarjoamme myös lämpimän lounaan sekä pientä purtavaa kaikille osallistujille.
Terveysinfo Kide-säätiöllä tiistaina 8.10.2024
Lääkärin sosiaalinen vastuu ry tulee Kide-säätiölle pitämään Terveysinfon, ja vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin terveydestä ja Suomen terveydenhuoltojärjestelmästä 8.10.2024 klo 13-15 Kahvitarjoilu.
Do you have any questions about health or Finnish health services? Physicians for Social Responsibility will come to the Kide Foundation to hold a Health Info, and answer your questions. Join us on Tuesday 8.10.2024 at 13:00. Coffee will be served.
هل لديك أي أسئلة حول الصحة أو الخدمات الصحية الفنلندية؟ سيأتي دكتور المسؤولية الاجتماعية إلى مؤسسة Kide لعقد جلسة معلومات صحية والإجابة على أسئلتكم. انضم إلينا يوم الثلاثاء 8.10.2024 الساعة 13:00. سيتم تقديم القهوة.
10.09.2024
Syyskausi käynnistyi!
Syyskuu on täällä ja Kide-säätiön syyskausikin pyörähti käyntiin!
Kide-säätiön avoimet ovet keskiviikkoisin klo 9-15 pyörivät normaalisti. Keskiviikkoisin ei tuttuun tapaan tarvita ajanvarausta. Helsingin Työväenopiston Digiopastus jalkautuu avoimiin oviin 11.9. alkaen, klo 13.00-14.30. Digineuvontaa tarjotaan englanniksi ja arabiaksi. Tervetuloa!
Voimaa elämään -toiminnan karatetunnit lähtivät käyntiin 4.9. ja luvassa on jälleen vauhdikas syksy karaten parissa.
Toivoa tulevaisuuteen -toiminnan työntekijät tavoittaa parhaiten puhelimitse ma ja pe klo 12-15. Muuten palvelemme ajanvarauksella.
• Wael (suomi, arabia, englanti) 050 575 3152
• Gabriela (suomi, englanti) 050 551 2210
• Eeli (suomi, englanti) 050 368 0349
Elokolon kahvila on tuttuun tapaan auki ma-to klo 9-13!
In English:
September is here and the Kide Foundation's autumn season is underway!
The Kide Foundation's Open Doors on Wednesdays are running as usual from 9am to 3pm. No appointment is needed on Wednesdays. Helsingin Työväenopisto Digital Guidance will be visiting the open doors from 11 September, 1pm-2.30pm. Digital advice available in English and Arabic.
The karate lessons of Voimaa elämään function started on 4 September and we are looking forward to another busy autumn with karate.
Toivoa tulevaisuuteen function is best reached by phone Mon and Fri 12pm-3pm, otherwise by appointment.
- Wael (Finnish, Arabic, English) 050 575 3152
- Gabriela (Finnish, English) 050 551 2210
- Eeli (Finnish, English) 050 368 0349
The Elokolo café is open as usual Mon-Thu from 9am - 1pm!
6.6.2024
Kesällä Kide-säätiön toimisto on kiinni 21.6-14.7.2024!
Tarvittaessa tapaamme asiakkaita muualla, eli tapaamiset vain ajanvarauksella. Viikon 8.7-14.7 olemme täysin kiinni. Tiedotamme nettisivuillamme, kun toimintamme palaa normaaliksi, ja kun esimerkiksi meidän suosittu walk-in keskiviikkomme palaa!
In Summer, Kide-säätiö’s office is cloced 21.6-17.9.2024!
If necessary, we will meet clients elsewhere, so appointments are by appointment only. During the week 8.7-14.7 we are fully closed. We'll let you know on our website when we're back to normal, and when, for example, our popular Walk-in Wednesdays are back!
في فصل الصيف، يكون مكتب Kide-säätiö مغلقًا من 21.6 إلى 17.9.2024! إذا لزم الأمر، سنلتقي بالعملاء في مكان آخر، لذا فإن المواعيد تكون عن طريق تحديد موعد فقط. خلال الأسبوع 8.7-14.7 نحن مغلقون بالكامل. سنقوم بإعلامك على موقعنا الإلكتروني عندما نعود إلى طبيعتنا، ومتى، على سبيل المثال، تعود أيام الأربعاء الشهيرة التي نقيمها يوم الأربعاء!
1.4.2024
Kide-säätiön HUHTIKUU 2024.
Huhtikuu on Kide-säätiöllä digikuukausi jolloin keskitymme eritysesti digitaitojen kehittämiseen.
Lämpimästi tervetuloa!
1.3.2024
1.3.2024
Kide-säätiön MAALISKUU 2024.
14.2.2024
Tarvitsetko apua koulupaikan hakemisessa sekä tietoa opiskelumahdollisuuksistasi? Yhteishaku peruskoulun jälkeisiin opintoihin alkaa 20.2.2024 ja pidämme tähän liittyen Kide-säätiöllä infotilaisuuden KE 21.2.2024 klo 13-15.
Neuvontaa ja ohjausta suomen, englannin sekä arabian kielellä.
Tule rohkeasti, niin autamme sinua koulupaikkojen hakemisessa sekä opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi.
Tarjolla pientä purtavaa sekä juotavaa!
25.1.2024
Kide-säätiön HELMIKUU 2024.
Tervetuloa osoitteeseen Kontulankaari 24!
24.1.2024
WALK-IN KESKIVIIKKO!
Tervetuloa Kide-säätiön avoimiin oviin! Voit saapua paikalle ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 9-15 välillä.
Digiopastusta saatavilla keskiviikkoisin 24.1.-15.5. kello 13-14.30. Opastusta myös arabian kielellä.
10.1.2024
Hankkeiden aukioloajat sekä yhteystiedot 2024!
Kotona Kontulassa -hanke toimii ajanvarauksella TI ja To 9-15.
Toivoa tulevaisuuteen -hanke vastaa puheluihin sekä tapaa asiakkaita ajanvarauksilla MA-PE 9-15.
Keskiviikkoisin walk-in 9-15 välillä. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
Voimaa elämään -hankkeen karatetreenit jatkuvat viikolla 3. (050 4473020)
YHTEYS- hanke on päättynyt.
Kiitämme kaikkia asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita yhteisistä hetkistä ja toivotamme kaikille mukavaa alkanutta vuotta 2024!
KIDE-SÄÄTIÖ JOULULOMALLA 22.12.2023-5.1.2024
Kide-säätiö kiittää asiakkaitaan, yhteistyökumppaneitaan sekä työntekijöitään kuluneesta vuodesta 2023. Toivotamme kaikille rauhallisia pyhäpäiviä sekä onnea uudelle vuodelle 2024!
Hankkeista sekä niiden aukioloista infoamme lisää ensi vuoden puolella.
9.11.2023
8.9.2023
Kohti syksyä ja loppuvuotta!
Kide-säätiön toiminnassa on palattu kesän lomien jälkeen takaisin arkeen. Toivoa tulevaisuuteen, Yhteys, Kotona Kontulassa ja viimeisenä Voimaa elämään ovat palanneet syyskauden toimintaan.
Niin kun aina, muutoksia toimintaan on tullut. Yhteys-hanke vastaa tällä hetkellä puhelimeen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-15. Hankkeen rahoituskausi päättyy vuoden loppuun ja hanketta ajetaan rauhallisesti ja vastuullisesti alas syksyn mittaan.
Voimaa elämään -hankkeen karate-harrastuskin pyörähti jälleen syyskuun alussa käyntiin. Hankkeeseen on tullut henkilöstövaihdoksia, mutta toiminta jatkuu totuttuun tapaan. Karate-ryhmät pyörivät keskiviikkoisin ja torstaisin ja Eeli Kytömäki koordinoi toimintaa.
Kotona Kontulassa -hankkeessa Gabriela tapaa Kontulan alueen perheitä ajanvarauksella tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Tervetuloa Kide-säätiölle, mikäli perheesi tilanne mietityttää.
Toivoa Tulevaisuuteen -hankkeen jatkorahoituskausi on päättymässä vuoden lopussa. Hankkeessa on kehitetty ja vakiinnutettu toimintaa sekä luotu rakenteita tukemaan hankkeen asiakkaita ja asiakastyötä. Vaikuttava asiakastyö ja työmallien vakiinnuttaminen jatkuvat edelleen syyskaudella.
Lisäksi Kide-säätiön hallitus on tehnyt kokouksessaan 28.8.2023 uusia nimityksiä. Anna Husu on nimitetty Kide-säätiön kehitysjohtajaksi, hankejohtamisen ohella vastuullaan toiminnan kehittäminen, uudistaminen ja innovoiminen sekä Kide-säätiön verkostoyhteistyön koordinointi. Inka Karekallas on nimitetty palvelujohtajaksi. Tehtävään kuuluu hänelle nimettyjen hankkeiden johtamisen ohella muun muassa säätiön asiakastyön sisällön kehittäminen, hankkeiden välisen yhteistyön koordinointi, hallitusvalmistelut yhteistyössä puheenjohtajan kanssa sekä hallituksen sihteerin tehtävät. Onnea Anna ja Inka!
Tästä on hyvä jatkaa syksyyn! Vaikuttava ihmisoikeustyö tapahtuu vuorovaikutuksessa ja sitä jatkamme innostuneempana kuin koskaan!
Helsingissä 7.9.2023
YHTEYS- hankkeen puhelinpalvelun aukioloajat. Päivitetty 8.9.2023
Päivitetyt hankekohtaiset aukioloajat 1.8.2023 alkaen.
Kotona Kontulassa -hankkeen aukioloajat heinäkuussa.
HEINÄKUUN AUKIOLOAJAT
Yhteys -hanke:
3. - 14.7. ma-pe klo 9-15
17. - 21.7. ma, ke & pe klo 9-15
24. - 28.7. hanke kiinni
Toivoa tulevaisuuteen ja Kotona Kontulassa -hankkeet:
Koko heinäkuun livenä Kontulassa ti, ke & to.
Ihanaa ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kevään 2023 uutiskirje
Kide-säätiön seitsemännen toimintavuoden kevätkausi on saatu kunnialla päätökseen. Kidesäätiö kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan luottamuksesta. Erityisesti Kide-säätiö kiittää hallitustyöskentelynsä vuoden 2022 loppuun päättäneitä perustajajäseniä Ulpu Iivaria ja Risto Räikköstä kuuden vuoden loistavasta panoksesta toiminnallisen ihmisoikeussäätiön käynnistysvaiheessa.
Kevään toiminta vakiinnutti Kide-säätiön paikkaa merkittävänä pääkaupunkiseutulaisena toimijana, jonka ihmisoikeuksista tinkimätön työote vahvisti kohderyhmien laaja-alaista osallisuutta ja hyvinvointia yhteiskunnassa.
Kaikkien neljän julkista rahoitusta saavien hankkeiden (Voimaa elämään, Toivoa tulevaisuuteen, Kotona Kontulassa sekä Yhteys) asiakasmäärät kasvoivat, jonka lisäksi sekä hanketyöskentelyn laatuun että raportointiin panostettiin tuntuvasti. Kide-säätiöllä myös aloitti useita eri alojen osaajia niin työsuhteissa, hallituksessa kuin asiantuntijarooleissakin. Tämä vahvisti sosiaalieettisen vastuun kantamista entistä korkeammalla tasolla niin strategisesti kuin operatiivisesti.
Katse on käännetty myös tulevaisuuteen, kun säätiö kevään kuluessa haki neljään hankkeeseen uutta rahoitusta. Niiden kautta Kide-säätiö toteuttaa tavoitteitaan toiminnallisena ja akuutteihin haasteisiin reagoivana ihmisoikeussäätiönä.
Hankkeiden kuulumiset
Kide-säätiö on ennen kaikkea erikoistunut monikulttuuriseen työhön, jolloin pääasiakasryhmä muodostuu hauraassa asemassa olevista maahanmuuttaja-asiakkaista. Vaikeassa asemassa olevia maahanmuuttajaryhmiä tukeva digitaalinen ja tulkattu Yhteys- hanke ja lähityönä toteutuva Kotona Kontulassa –hanke ovatkin kevään aikana laajentaneet asiakaskuntaansa.
Toinen hankkeita läpileikkaava teema liittyy väkivallan riskin tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Selkeimmin tämä on näkynyt Toivoa tulevaisuuteen -hankkeen monipuolisessa toiminnassa, jossa tuetaan radikalisaatioriskissä olevien nuorten aikuisten osallisuutta ja mahdollisuuksia vakaaseen elämään suomalaisessa yhteiskunnassa. Vuodesta 2017 jatkunut hanke sai STEA:lta vuoden pituisen jatkorahoituksen, jonka aikana vaativat toimintamuodot vakiinnutetaan ja työntekijöitten osaamista kehitetään. Kevään suurin saavutus liittyy psykiatrisen toimintamallin luomiseen. Lisäksi kehitettiin hankkeen vaikuttavuuden arviointia.
Myös Voimaa elämään -hankkeen korkeatasoinen karatetoiminta ennaltaehkäisee erityislasten ja maahanmuuttajalasten aggressiivisuutta sekä väkivaltaista käytöstä arjessa ja myöhemmin elämässä, tarjoten samalla lapsille mieleisen ja hauskan urheiluharrastuksen. Hanke pyörii parhaillaan neljän ryhmän voimin, joissa karateharrastajia on yhteensä peräti 40. Hankkeen harjoituskausi päättyi tuttuun tapaan vyökokeisiin, joissa lapset ylittivät itsensä niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Hallituksen toimintastrategia
Kevään aikana Kide-säätiön hallitus hyväksyi kolmivuotisen toimintastrategian uudelle hallituskaudelle. Toimintastrategia on määrätietoinen ja suoraviivainen suunnitelma, joka konkreettisesti ohjaa Kide-säätiön toimintaa eri tasoilla. Toimintastrategia tukee Kide-säätiön merkittävää kasvua.
Toimintastrategian teemoja ovat esimerkiksi väkivaltatematiikkaan liittyvän syvällisen tietotaidon lisääminen, radikalisaatioon ja traumainterventioihin liittyvän tieteellisen tiedon vahvistaminen sekä Kide-säätiön työntekijöiden kohdennetun ammattitaidon systemaattinen kehittäminen. Lisäksi toimintastrategiassa painotettiin neuropsykiatrisen asiantuntijuuden lisäämistä, modernin teknologian hyödyntämistä hankkeiden operatiivisessa toiminnassa sekä uskonnollisten ja erityisesti muslimiväestöön liittyvien kysymysten teoreettista osaamista.
Toimintastrategia kohdentaa toimintaa entistä tarkemmin kaikista hauraimpiin väestöryhmiin, joita tuetaan jatkuvasti kehitettävällä asiantuntijuudella ja ammatillisella osaamisella. Kaikki toiminta toteutetaan kestävän kehityksen, erityisesti sosiaalisen kestävyyden, periaatteita noudattaen.
Rahoitushakemukset
Kide-säätiö reagoi herkästi yhteiskunnallisiin muutoksiin, joiden seurauksena ihmisarvoinen elämä on uhattuna. Kevään aikana valmisteltiin useita eri avustushakemuksia niin uusiin, kuin jo pidempään toimineisiin hankkeisiin.
Voimaa elämään -hankkeelle myönnettiin vuoden vaihteessa onnistuneesti jatkuva rahoitus, onnistuneen kolmen vuoden hanketyöskentelyn pohjalta.
Kotona Kontulassa –hankkeen merkittävään laajentamiseen haettiin rahoitusta Helsingin kaupungilta.
Toivoa tulevaisuuteen -hankkeeseen haettiin STEA:lta pysyvää ns.ak-rahoitusta.
STEA:lta haettiin rahoitusta täysin uuteen Ilo kasvaa –hankkeeseen, jonka tavoitteena on tehostaa vieraskielisten ja erityistarpeisten monikulttuuristen perheiden sopeutumista suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja palvelujärjestelmään. Hanke ennaltaehkäisee integraatioon liittyviä ongelmia, kuten kieli- ja kulttuurimuureista johtuvia konflikteja. Hanke on suunniteltu alkavaksi tammikuussa 2024.
Toinen täysin uusi kohderyhmä muodostuu sotaa paenneista ukrainalaisista. Heitä varten suunniteltiin KOHTAKT (kontakt) palvelu, joka on digitaalinen etäpalvelu ja tukee Suomeen jäävien ukrainalaisten kotikuntiin siirtymistä. Hanke perustuu Kide-säätiön itsensä kehittämään teknologiseen palvelumalliin, jossa voidaan yhtäaikaisesti luoda yhteys säätiön työntekijään, tulkkiin, asiakkaaseen sekä tarvittaviin viranomais- ja asiantuntijatahoihin. Hanke on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa. Toiminnan arvioitu aloitusajankohta on tammikuussa 2024.
Kide-säätiö kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita ja verkostoja onnistuneesta keväästä!
Uudet hallituksen jäsenet
Minna Saarnivaara
Juha Ollikainen
Uudet työntekijät
Inka Karekallas: Yhteys- ja Kotona Kontulassa -hankkeiden hankepäällikkö
Eeli Kytömäki: Kotona Kontulassa- ja Voimaa elämään -hankkeiden hanketyöntekijä
Uudet asiantuntijat
Risto Heikkinen: Psykiatriasiantuntija
Kristiina Elenius: Hankkeiden tuloksellisuuden seurannan asiantuntija
Helsingissä 13.6.2023
Sonja Voutilainen
YHTEYS -JA KOTONA KONTULASSA -HANKKEIDEN AUKIOLOAJAT 2023
Yhteys -hanke tarjoaa tulkattua neuvontaa ja palveluohjausta vieraskielisille pääkaupunkiseudun asukkaille. Voit lähettää viestin, Whatsapp viestin tai soittaa:
050 5512210 (Gabriela)
Yhteys -hankkeen aukioloajat:
Maanatai 8-16
Keskiviikko 8-16
Perjantai 8-16
Kotona Kontulassa -hanke tarjoaa yksilöllisiä asiakastapaamisia Kide-säätiön tiloissa (Kontulankaari 24). Hanke toimii ajanvarauksella tiistaisin ja torstaisin. Voit varata ajan tapaamiseen numerosta 050 5512210.
Talvisin terveisin!
KIDE-SÄÄTIÖN VUOSI 2023
Kide-säätiön vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin neljän hankkeen voimin. Säätiön neljä tuttua hanketta; Yhteys, Toivoa tulevaisuuteen, Voimaa elämään ja Kotona Kontulassa jatkavat myös 2023.
Toivoa tulevaisuuteen ja Voimaa elämään -hankkeet saivat uuden STEA-avustuksen vuodelle 2023. Olemme iloisia, että voimme jatkaa toimintaa, jota olemme kehittäneet ja joka vaikuttaa moneen yksilöön ja perheeseen. STEA rahoittaa myös Kide-säätiön Yhteys -hanketta, jolla on kolmivuotinen rahoitus vuosille 2021-2023.
Kotona Kontulassa -hanke jatkaa myös toimintaansa Helsingin kaupungin avustuksen turvin vuonna 2023. Kotona Kontulassa -hanke jatkaa nyt kolmatta toimintavuottaan Kide-säätiöllä.
Jos teillä ilmenee kysymyksiä hankkeisiimme liittyen, löydät päivitetyt yhteistietomme alla olevasta linkistä.
Kide-säätiö ja sen henkilökunta jatkaa ihmisoikeuksien eteen työskentelyä vuonna 2023!
Yhteys - ja kotona kontulassa -hankkeiden aukioloajat Joulukuussa ja vuodenvaihteessa
Yhteys - ja Kotona Kontulassa -hankkeet ovat kiinni:
5-6.12
21.12-3.1.
Hankkeet aukeavat vuonna 2023 taas 4.1. alkaen.
Mukavia lomapäiviä!
TIIMATIISTAI
Mimmien Maanantai on nyt TiimaTiistai!
Kaipaatko kuuntelevaa ja reilua keskusteluympäristöä, jossa saat jakaa omia kokemuksiasi elämästä ja sen haasteista? Olisiko mielekästä tavata luotettavassa ympäristössä säännöllisesti ihmisiä, joista saisi vertaistukea?
Tervetuloa Kide-säätiön tiloihin Kontulaan viettämään tiistaita yhdessä. Tapahtuma on tarkoitettu kielimuurin takana oleville tai suomen kieltä opetteleville pääkaupunkiseudun naisille. Jokaisella tapaamiskerralla on vaihtuva teema ja yhteistä tekemistä, kuten ruoanlaittoa, käsitöitä, liikuntaa, lukupiiriä ja muuta hauskaa!
Kaikki ovat myös tervetulleita ystävän, perheenjäsenen tai omien lasten kanssa. Tapahtumassa on paikalla-, somalin- ja suomenkelisiä ohjaajia ja voimme tarvittaessa hyödyntää myös tulkkauspalvelua.
Syksyn tapaamisajat:
8.11.
15.11.
22.11.
29.11.
13.12.
Tervetuloa mukaan!
LIIKKUNTAA ÄIDEILLE KIDE-SÄÄTIÖN TILOISSA 12.9.2022
Tämän syksyn uusi yhteistyö MLL Kontulan paikallisyhdistyksen ja Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden kanssa lähtee käyntiin 30.9.
Kaikille naisille avoin liikuntahetki, johon voi osallistua lasten kanssa tai ilman. Lapsille on tilassa liikunnallista tekemistä. Pienen lapsen voi ottaa mukaan myös painoksi.
Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumisia ja sopii kaikenkuntoisille.
Jumppa on maksuton.
Jumppa on kerran kuussa syksyn ajan.
Perjantaisin 30.9. / 28.10. / 25.11. klo 10.15-10.45
Lisätietoja Mellunkylän alueliikuttajalta p. 050 588 1068
Tervetuloa mukaan liikkumaan!
SYKSY KIDE-SÄÄTIÖLLÄ 5.9.2022
Syksy on lähtenyt käyntiin Kide-säätiöllä. Voimaa elämään -hankkeen karateharjoitukset ovat alkaneet ja Toivoa tulevaisuuteen, Yhteys sekä Kotona Kontulassa -hankkeet ovat jatkaneet toimintaansa.
Toivoa tulevaisuuteen -hanke jatkaa toimintaansa asiakkaiden ja verkostojen parissa.
Yhteys -hanke jatkaa tuttuun tapaan päivystäen ma-to 8-16. Hanke palvelee kolmen numeron kautta:
050 5545220 (Maria)
050 5512210 (Gabriela)
050 3366045 (Anni) ma & ti
Kotona Kontulassa -hanke jatkaa syksyn ajan. Hanke toimii ajanvarauksella tiistaisin ja keskiviikkoisin. Voit varata ajan tapaamiseen numerosta 050 5512210.
Mukavaa syksyn alkua kaikille!
Kide-säätiön puolivuotiskatsaus 2022
Vuosi 2022 lähti viiden hankkeen voimin käyntiin Kide-säätiöllä. Yhteys, Toivoa tulevaisuuteen, Kotona Kontulassa, Voimaa elämään ja Jalkautuva koronaneuvonta ovat pitäneet Kide-säätiön kiinni vahvasti asiakastyössä sekä säätiön arvojen puolesta työskentelyssä.
Säätiön hallitus tapasi kolme kertaa kevätkauden aikana. Hallitus käsitteli muun muassa Kide-säätiön roolia ukrainalaisten tukemisessa ja päätti lähettää Maahanmuuttovirastolle ehdotuksen mahdollisesta palvelusta. Lisäksi Kide-säätiö jätti kaksi pysyvän rahoituksen Ak-rahoitushakemusta STEAlle. Kide-säätiön hankkeet ovat pääosin rahoitettu STEA-avustuksilla tai Helsingin kaupungin hankerahoituksella.
Hankekuulumisia
Vuoden alussa omikron koronavirusvariantin levitessä, Kide-säätiön jalkautuva koronaneuvonta jakoi monikielistä asiallista tietoa koronasta ja koronarokotuksista. Hanke oli Helsingin kaupungin ostopalvelun turvin toteutettua ja hanke päättyi toistaiseksi keväällä 2022.
Yhteys -hanke, joka tarjoaa puhelimitse tulkattua palveluneuvontaa ja ohjausta, on saanut kasvavassa määrin asiakkaita. Vuoden 2022 ensimmäinen puolisko on ollut vauhdikas. Hankkeen tavoitteena on tukea kielimuurin takana olevia ihmisiä, jotka ovat syrjäytymisvaarassa ja tarvitsevat akuuttia apua. Yhteys -hanke on aktiivisesti tehnyt yhteistyötä muiden alueen toimijoiden ja palveluverkoston kanssa, ohjatakseen asiakkaita tarvittavan tuen piiriin.
Voimaa elämään -hanke on jatkanut karateharjoituksia säätiöllä kahdesti viikossa. Hankkeen lapset ovat alakouluikäisiä 7–12-vuotiaita alueen lapsia tai neuropsykiatrisen diagnoosin omaavia lapsia. Kuluneen kevään aikana hankkeessa pidettiin myös vyökokeet. Hanke tarjoaa tämän lisäksi myös vanhemmille vertaiskahvilan tukea harjoitusten yhteydessä. Hanke jatkaa toimintaansa taas syyskuussa, kun karatetreenit jatkuvat.
Kesäkuussa pidettiin myös tuttuun tapaan lasten kesäleirit, jossa päästiin liikkumaan lähiympäristössä, tutustumaan karateen ja viettämään kesäpäiviä mukavan tekemisen parissa.
Radikalisoitumisen ehkäisemiseen tähtäävä Toivoa tulevaisuus -hanke on jatkanut aktiivisesti toimintaansa. Hankkeessa olemme jatkaneet pitkäjänteisempää työskentelyä asiakkaiden kanssa tukien heitä erityisesti asumisessa. Ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana hankkeessa on lisäksi kehitetty psykiatrinen hoitopolku.
Loppuvuosi Kide-säätiöllä jatkuu neljän hankkeen voimin. Vuodenvaihteeseen ja 2023 alkuun kuuluu pientä jännitystä ja odottelua, sillä STEA-rahoitukset selviävät tällöin.
Kide-säätiö toivottavaa kaikille mukavaa loppukesää ja inspiroivaa syksyä!
Kide-säätiön kesä 2022
Kide-säätiö lomailee 11.7-24.7.
Yhteys -puhelimet ovat kiinni 9.7-24.7. Puhelimet ovat auki soittopyynnöllä 1.7-8.7 & 25.7-29.7. Soittopyyntöön vastataan parin päivän sisällä.
Kotona Kontulassa on auki ajanvarauksella 4.7, 6.7, 25.7 & 27.7. Soita tai lähetä viesti kumpaankin numeroon: 050 5545220 & 050 5512210.
Aurinkoista ja mukavaa kesää kaikille!
Hyvää Juhannusta Kide-säätiöltä!
Mukavaa juhannusta kaikille!
Kide-säätiö lomailee juhannusaattona 24.6.
Toiminta jatkuu 27.6.
Rentouttavia vapaapäiviä!
TERVETULOA KOKO PERHEEN KEVÄTKARNEVAALEIHIN 6.5.2022
Kide-säätiö, MLL, Mope ja Helsingin kaupunki järjestävät koko perheen kevätkarnevaalit.
Perjantaina 6.5. klo 16-19
Kontulankaari 24
Luvassa askartelua, kasvomaalausta ja temppurataa.
Tarjolla lisäksi pientä purtavaa ja juotavaa.
Tule mukaan koko perheen voimin!
MIMMIEN MAANANTAI
Kide-säätiöllä alkaa toukokuussa arabian ja suomen kielinen naisten keskusteluryhmä.
Ryhmä tapaa Kide-säätiön tiloisssa joka toinen maanantai.
Joka toinen maanantai klo 15-17
Kontulankaari 24
Mimmien maanantai aloittaa 9.5!
Hallituksen kokous 28.2.2022
Hallituksen kokouksen yhteydessä järjestettiin työntekijöiden ja hallituksen yhteinen tilaisuus, jossa paneuduttiin Suomessa ilman oleskeluoikeutta olevien tilanteeseen Sisäministeriön maahanmuutto-osaston asiantuntija Jutta Grasin johdolla. Tarkastelun pohjana oli Sisäministeriön julkaisu 2022:16 eli ”Selvitys mahdollisista kansallisista ratkaisuista maassa ilman oleskeluoikeutta olevien tilanteeseen”. Tilaisuudessa kuultiin myös Kide-säätiön työntekijöiden näkemyksiä tähän ryhmään kuuluvien asiakkaiden tilanteesta ja avun tarpeesta. Asia on Kide-säätiön asiakkaiden ihmisoikeuksien näkökulmasta tärkeä ja se etenee lähiaikoina valtakunnan hallituksen käsittelyyn.
vuoden 2021 yleiskuvaus
Kide-säätiön hallitus on hyväksynyt vuoden 2021 toimintakertomuksen. Toimintakertomuksen yleiskatsauksen voi lukea alla olevan linkin kautta.
“Pandemiaan liittyvistä jatkuvista rajoituksista huolimatta Kide-säätiö pystyi monilta osin ylittämään asetetut tavoitteet. Vuosi 2021 olikin Kide-säätiön tähänastisen historian intensiivisin kausi. Suuren inhimillisen tarpeen, hankkeiden osuvan kohdennuksen ja säätiön reaktiokyvyn seurauksena asiakasmäärät kasvoivat jyrkästi, yhteistyöverkostot laajenivat ja Kide-säätiön asema toiminnallisena ihmisoikeussäätiönä vahvistui sekä apua hakevien asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden keskuudessa.”
Yhteys -hankkeen kevät
Yhteys -hanke päivystää kevään ajan tuttuun tapaan ma-to klo 8-16
Hanke tarjoaa tulkattua neuvontaa ja asiointiapua.
Tutut numerot jatkavat:
Maria 050 5545220
Gabriela 050 5512210
Ollaan yhteydessä!
YHTEISHAKU INFO 25.2.2022
Kevään toisen asteen yhteishaku 22.2 - 22.3 alkaa taas pian. Jos hakeminen tuntuu vähän monimutkaiselta, niin lisäapua saa esimerkiksi Kide-säätiön yhteishakuinfosta!
25.2. klo 13
Kide-säätiön tiloissa, Kontulankaari 24.
Tilaisuudessa käytetyt kielet ovat suomi, englanti ja arabia.
Tervetuloa!
Asuntoinfo 23.2.2022
Kide-säätiö ja Moniheli- Katto-toiminta järjestävät arabiankielisen asuntoinfon Kide-säätiön tiloissa.
23.2. klo 14-16
Kontulankaari 24
Tervetuloa!
KOTONA KONTULASSA -HANKE ALOITTAA 9.2.2022
Hei Kontulan alueen perheet!
Tarvitsetko apua asioiden hoitamiseen? Kaipaatko tukea vanhemmuuteen?
Voit varata ajan soittamalla numerron 050 5512210.
Hanke on auki:
-maanantaisin 12-16
-keskiviikkoisin 9-15
Kontulankaari 24
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
12.1.2022
VOIMAA ELÄMÄÄN - KARATETREENIT ALKAVAT
Voimaa elämään -hankeen karatetreenit alkavat 12.1.2022 etänä toistaiseksi. Treenit palaavat takaisin Kide-säätiön tiloihin suositusten muuttuessa.
Liikunnan iloa kaikille alkavaan vuoteen!
Kehittämispäällikkö Anna Husu Toivoa tulevaisuuteen -hankkeen vastuutyöntekijäksi
Ylilääkäri ja Toivoa tulevaisuuteen -hankkeen vastuutyöntekijä Pekka Tuomola päätti työskentelynsä säätiöllä vuoden vaihteessa. Pekka oli mukana jo silloin, kun Kide-säätiötä perustettiin. Hänen panoksensa säätiön käynnistämisessä ja alkuvaiheen hankkeissa oli merkittävä. Kide-säätiö kiittää Pekkaa arvokkaasta ihmisoikeustyöstä.
Kide-säätiön hallitus nimesi joulukuun 2021 kokouksessaan kehittämispäällikkö Anna Husun Toivoa tulevaisuuteen -hankkeen uudeksi vastuutyöntekijäksi. Annalla on laaja vastuu Kide-säätiön toiminnasta. Kehittämistehtävien lisäksi hän kuuluu säätiön johtoryhmään ja vastaa myös Yhteys -hankkeesta ja Kotona Kontulassa -hankkeesta.
Anna on työskennellyt Kide-säätiöllä vuodesta 2020 lähtien monipuolisissa työtehtävissä. Sitä ennen Anna on työskennellyt niin kunnallisella kuin kolmannella sektorilla erilaisissa kasvatus- ja ohjaustehtävissä. Kontulassa Anna työskentelee urallaan jo toista kertaa.
Kide-säätiöllä työskennellessään Anna on työn ohessa kehittänyt itseään monikulttuurisuuden asiantuntijana. Anna luonnehtii työtään Kide-säätiöllä luovaksi, motivoivaksi ja vahvuuksiaan vahvistavaksi. Kide-säätiön tärkeimpänä tehtävänä Anna pitää ihmisoikeuksien ajamista ja laadukasta, tuloksellista verkostotyöskentelyä asiakkaiden parhaaksi.
Uuden vastuuhankkeensa Anna ottaa vastaan innostuneesti ja hankkeen herkän yhteiskunnallisen tehtävän tunnistaen. Lähiaikojen tärkeimmäksi haasteeksi Anna tunnistaa kohderyhmän psykiatristen palvelujen kehittämisen.